Den 8. august 2021 startede Keolis drift og vedligeholdelse af to vundne kontrakter i Nordjylland. De to kontrakter strækker sig over ti år med mulighed for to års forlængelse. Kontrakterne blev Keolis tildelt af Nordjyllands Trafikselskab (NT), og indebærer drift og vedligeholdelse af 77 driftsbusser, hvoraf de 67 kører på miljøvenligt HVO biodiesel. Busserne betjener Region Nordjylland med Aalborg som centrum. Kontrakten omfatter 25 buslinjer, fordelt på 16 udkørselssteder med to tilhørende værksteder. I alt vil busserne køre ca. 10 millioner kilometer hvert år.

Der er indsat 65 helt nye busser i henhold til kontrakterne, derudover så er der to nyere busser, der også skifter til at køre med HVO-biodiesel. Disse busser er leveret i det nye NT-design. Busserne udstyret med hvid LED destinationsskilte, og er derfor let genkendelige, når de kommer kørende på de Nordjyske landeveje.

32 af busserne kører som ekspresbusser, der kører med få stop mellem byerne. Ekspresbusserne er udstyret med faciliteter som lift, toilet og Wi-Fi. Derudover er alle busser i kontrakterne, inklusiv ekspresbusserne, udstyret med klimaanlæg, USB ladere samt elektroniske betalingsterminaler for at give passageroplevelsen et løft.

67 busser kører på miljøvenligt HVO biodiesel

De nye busser vil årligt give en besparelse på hele 210 tons CO2. HVO er et bæredygtigt alternativ til almindelig dieselolie, som blandt andet er produceret af affaldsprodukter fra slagteri- og fiskeaffald og vegetabilske spildolie. Brugen af HVO betyder en CO2-reduktion på 85-90 procent i forhold til den almindelig diesel. Det medfører, at der vil komme renere luft i Regionen til glæde for borgere og besøgende i Nordjylland.

Peter Lanng Nielsen, adm. direktør i Keolis Danmark siger: ”I Keolis er vi meget stolte over, at vi i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab kan bidrage til grønnere omstilling af busdriften i Nordjylland. Skiftet fra almindelig diesel til miljøvenligt HVO biodiesel er et rigtigt skridt i retningen mod en miljøvenlig og grøn omstilling og en bæredygtig busdrift”.

Keolis i Danmark

Keolis har over 1.600 medarbejdere og driver cirka 500 busser i flere regioner. Derudover driver koncernen også Danmarks første letbane i Aarhus, og er ydermere i gang med mobiliseringen af letbanen i Odense, hvor Keolis vil stå for driften og vedligehold.

Udover de nye busser, der kører på miljøvenligt HVO biodiesel, lancerede Keolis i 2021 elbusser. Selskabet starten driften af 20 elbusser i Odense den 19. april 2021, og 42 elbusser på Sjælland og i Nykøbing Falster den 27. juni 2021.