Den 27. juni 2021 rullede de første elbusser ud fra Keolis’ garageanlæg på Sjælland og i Nykøbing Falster i henhold til en tiårig kontrakt med mulighed for forlængelse på yderligere to år. Kontrakten blev tildelt af trafikselskabet Movia i februar 2020.

Kontrakten omfatter 60 busser, hvoraf 43 er helt nye elbusser, som skal betjene 24 ruter fordelt i byerne Slagelse, Korsør, Skælskør og Næstved samt Vestegnen på Sjælland og i Nykøbing Falster. Indtil videre er 35 af de 43 elbusser i drift, og de resterende otte elbusser vil påbegynde drift i juni 2022. Det delvist elektriske busnetværk forventes hvert år at køre 5,9 millioner kilometer, som vil resultere i en besparelse på ca. 4.500 ton CO2 årligt. Kontrakten forventes at have en samlet værdi på mere end 740 millioner danske kroner.

Keolis varetager busdriften fra fire anlæg, som er placeret i Glostrup, Slagelse, Nykøbing Falster, samt det nyligt byggede anlæg i Korsør. Anlæggene er alle udstyret med nødvendig infrastruktur til at genoplade elbusserne samtidig. En natopladning tager seks timer, og giver elbusserne mulighed for at køre 350 kilometer afhængig af driftsforholdene. Derudover har 160 chauffører og mekanikere modtaget særlig træning med fokus på sikkerhed, miljøkørsel, genopladning, forbedring og vedligeholdelse af de nye busser.

Keolis startede driften af 20 elbusser i Odense i april

Den 19. april 2021 startede Keolis driften af 20 elbusser i Danmarks tredje største by, Odense. Kontrakten med trafikselskabet FynBus har Keolis haft siden 2015, og i april 2020 blev den forlænget med yderligere fire år fra august 2023 til august 2027, og forventes at have en samlet omsætning på ca. 557 millioner danske kroner.

Kontrakten indeholder drift og vedligeholdelse af 75 busser, hvoraf 20 ældre dieselbusser blev erstattet med 20 nye elbusser. Alene denne busudskiftning sparer miljøet for ca. 1.020 ton CO2 årligt. Busnetværket består af ti ruter, der vil blive tilpasset til at give optimal forbindelse til Odense Letbane, som Keolis i øjeblikket er i gang med at mobilisere. Du kan læse mere om elbusserne i Odense her.

Næsten 15 år i Danmark

Keolis har været til stede i Danmark siden 2007. Virksomheden beskæftiger sig med 1.600 medarbejdere og driver 500 busser fordelt i hele landet. Derudover står Keolis for Danmarks første letbanenetværk i Aarhus, og er i øjeblikket i gang med at forberede sig på lanceringen af endnu et letbanenetværk i Odense med planlagt driftsstart i begyndelsen af 2022.