Keolis startede i april 2021 et projekt fokuseret på brugen af solceller monteret på dieselbusser. Det er et innovativt forsøg, som har til formål at udforske, hvor meget vi kan reducere brændstoffet ved hjælp af disse. Motivationen til dette forsøg startede i forbindelse med vores HVO busser, læs mere om dem her. En investering i solenergi er en miljøvenlig investering. Keolis arbejder altid innovativt på at finde de bedste løsninger indenfor miljø og sikkerhed, og da energi fra solceller hjælper med at reducere drivhusgasemissioner, samtidig med at miljøvenlig elproduktion ikke skaber luftforurening, er dette projekt et skridt i den rigtige retning.

Keolis har monteret solceller på to dieselbusser, der er i drift i københavnsområdet. Målet med dette forsøg er at undersøge, om det er muligt at spare 5 – 7% af bussens brændstofforbrug per år ved brug af solceller.


Monteringen er solcellerne på bussen

Solcellernes formål er at sikre, at bussernes batteri hele tiden er opladet. Dette vil betyde, at generatoren vil blive brugt væsentligt mindre, og derved vil resultere i mindre forbrug af brændstof. Et mindre forbrug af generatoren, vil ydermere sikre, at den vil have en længere levetid, og derved ikke skal udskiftes.

Solcellerne har en solid levetid på 25 år, og de producerer 350 kWh – til sammenligning producerer dem, der er monteret på hus 250 kWh. Derudover forventer Keolis at have tilbagebetalt solcellerne indenfor 2,5 – 3 år.

Vi følger meget nøje vores forsøg med solceller på busserne, ” siger Peter Lanng Nielsen, adm. direktør i Keolis Danmark. ”Vi håber, at dette forsøg viser sig at være den helt rigtige metode til at gøre eksisterende dieselbusser grønnere. Keolis vil fortsat arbejde tæt sammen med trafikselskaberne, for at sikre en grønnere omstilling af eksisterende busser og af fremtidig kollektiv trafik.