Den 12. december 2021 startede Keolis Sverige driften af pendlerbusserne, der kører mellem byerne Göteborg og Borås, i samarbejde med den svenske offentlige trafikmyndighed Västtrafik. Göteborg er Sveriges næststørste by med over 550.000 indbyggere. Borås har over 65.000 indbyggere og ligger 70 km øst for Göteborg. Som en del af denne 10½ årige kontrakt indsættes 22 dobbeltdækkerbusser, der kører på alternativ energi. Netværket vil betjene 1,3 millioner passagerer om året og strækker sig over 65 kilometer. Med denne nye milepæl styrker koncernen sin tilstedeværelse i Sverige, hvor de også driver 1.600 fossilfrie busser.

Bernard Tabary, International CEO for Keolis Group, siger: “Vi er glade for at blive betroet driften af denne nye kontrakt for dobbeltdækker-pendlerbusser i Sverige. Det er den første af sin slags for Keolis, og dermed fortsætter vores bæredygtige samarbejde med Västtrafik i endnu et netværk. Vi ser frem til at tilbyde et grønt og sikkert kollektivt netværk, der vil forbedre hverdagen for mange svenske borgere.”

Busserne er udstyret med 75 sæder og tilbyder passagererne en behagelig oplevelse om bord, hvor de kan oprette forbindelse til Wi-Fi og bruge USB-stikkene til deres bærbare enheder. Til de yngste passagerer er der integrerede barnestole. Dobbeltdækkerbusserne er 14,36 m lang og 4,25 m høj.

Ruten går mellem det centrale Göteborg og det centrale Borås samt inkluderer et stop ved transportknudepunktet i Korsvägen, som er hjemsted for Scandinavium Arena, forlystelsesparken Lisebjerg, Göteborg Universitet mm.

Forud for servicestart sørgede Keolis Sverige for en særlig uddannelse til sine 45 chauffører og mekanikere i sikker drift og vedligeholdelse af dobbeltdækkerbusserne.

Seneste succeser for Keolis i Sverige

Den fossilfrie dobbeltdækkerbuskontrakt følger en række nylige milepæle inden for bæredygtig mobilitet i Sverige. I maj 2021 blev Keolis tildelt en niårig kontrakt af den offentlig trafikadministration Uppsala om at drive et helt nyt busnetværk, der kører på biogas og biodiesel fra juni 2022. Keolis fik også sin første fuldt elektriske buskontrakt i Göteborg den 16. april 2021 af Västtrafik, som træder i kraft juni 2022.

Keolis Sverige har været til stede i Sverige siden 2003 og driver 1.600 fossilfire busser i fire regioner af landet, der dækker 82 millioner kilometer hvert år. Keolis har over 4.500 ansatte i Sverige.