Nu kører letbanen også til Odder med passagerer, og Keolis er klar til at levere god service.

Næste stop er Odder og Lisbjerg. Så kontant kan det siges efter lørdagens åbning af de 29 ekstra skinnekilometer i Aarhus Letbane. Hos Keolis er der både lettelse og glæde at spore, for der har været rigtig mange aktiviteter, der har skullet sættes flueben ved, inden der kunne åbnes for passagerer på de nye strækninger.

”Samtidig med, at vi har kørt Letbanedrift i Aarhus by har vi sideløbende arbejdet dedikeret med supplerende uddannelse og træning af vores letbaneførere og styringsmedarbejdere, da driften af Odderbanen er markant anderledes end driften af strækningen i Aarhus”, siger Thomas F. Brændstrup.

I forbindelse med strækning mellem Aarhus og Odder har letbaneførerne trænet op til at køre på de nye strækninger, samtidigt med, at alle 12 styringsmedarbejdere fra Keolis har modtaget planlagt supplerende undervisning.

Der er tale om supplerende undervisning, der skal sikre sikkerheden på letbanen: ”Det er primært trafikale regler, kørsel i overkørsler, samt det automatiske togstop-anlæg ATP, der er blevet undervist i, og så har letbaneførerne selvfølgelig skulle tilvænnes til de nye strækninger,” fortæller Thomas Friis Brændstrup, og nævner, at letbanetogene af typen Tango også lige skulle genopfriskes, efter at letbaneførerne primært har kørt letbanetog af typen Variobahn siden åbningen i december sidste år.

Keolis fik et opdateret operatørcertifikat i juli 2018 og har blot ventet på, at Aarhus Letbane fik de sidste regler godkendt. Det skete i fredags den 24. august, og derfor startede passagerdriften så hurtigt som muligt, hvilket var klokken 05.20 lørdag morgen.

Med åbningen for passagerer i strækningen mellem Aarhus og Odder startede et nyt kapitel for Keolis og driften af letbanen i Aarhus.

Letbanen har været en stor opgave, men ikke større end at Keolis kunne klare den takket være god planlægning, men ikke mindst nogle fantastiske medarbejdere påpeger Thomas F. Brændstrup: ”Vi er selvfølgelig allermest glade for, at vi nu også kan tilbyde lækre tog og god service hele vejen fra Lisbjerg til Odder, men jeg kan ikke undgå at rose mine medarbejdere for den ildhu de har lagt for dagen mens vi har kørt prøvedrift på Odderstrækningen”.

Med åbningen af den cirka 35 km lange strækning mellem Lisbjerg, Aarhus og Odder, viser Keolis, at vi kan levere drift på flere forskellige typer af strækninger til samme høje standarder i forhold til sikkerhed og komfort – dette er Keolis’ varemærke som Danmarks og verdens største letbaneoperatør.