Den sidste brik er nu på plads, og Keolis Danmark er nu officielt operatør af Odense letbane.

Efter at Odense byråd den 12/12 godkendte kontraktindgåelsen med Keolis, blev kontrakten i dag (19/12) underskrevet, og Keolis Danmark kan nu officielt kalde sig operatør af Odense letbane. 

Keolis er meget glade for at skulle køre Odense letbane med planlagt start i slutningen af 2020” fortæller adm. direktør for Keolis i Danmark Peter Lanng Nielsen, ”Vores fokus vil nu ligge i at etablere en lokal organisation, som kan sikre en stabil drift. Vi ser samtidig frem til at starte et langt og godt samarbejde med Odense Letbane og by.”

Direktøren for Odense Letbane, Mogens Hagelskær siger omkring valget af Keolis som operatør: ”Keolis har stor erfaring med letbanedrift i Europa. Det, at de kører letbanen i Aarhus, betyder, at Odense fra dag ét får en operatør med også dansk erfaring, og som allerede har uddannede letbaneførere samt instruktører. Samtidig kender Keolis godkendelsesproceduren i Danmark, og de arbejder i forvejen sammen med vores togleverandør Stadler, der også har leveret vognene til Aarhus. Der er mange gode synergieffekter”.

Keolis står nu for driften af 2 ud af 3 letbanenetværk i Danmark, og globalt kører Keolis letbane i USA, Norge, England, Portugal, Frankrig og Australien. Peter Lanng Nielsen forklarer: ”Fra vores erfaring med Aarhus letbane og Keolis’ 800 km. letbanestrækning rundt om i verdenen, vil vi sikre, at Odense letbane bliver både sikker og pålidelig for alle i Odense.”

Borgerne i Odense har gennem en afstemning givet letbanetogene navne, det er bl.a. endt med ”Eventyret”, ”Opdagelsen” og ”Brunneren”.”Jeg vil glæde mig til 2020, hvor jeg kan tage i en tur med letbanen i Odense, om det så bliver med ”Brunneren”, ”Drømmen” eller noget helt andet” afslutter Peter Lanng Nielsen smilende.

 

Alle jobopslag i forbindelse med rekruttering til Keolis Odense Letbane vil blive slået på vores hjemmeside www.keolis.dk samt på Keolis Danmarks LinkedIn-side: https://www.linkedin.com/company/keolis-danmark/