Nicklas på 31 år er født med en blodprop i hjernen, og han har efterfølgende udviklet ADHD. Stress har været en fast følgesvend i skolen og på jobbet. Det har betydet, at Nicklas gennem sine unge år har haft svært ved at holde på et job, da arbejdspladserne har haft ringe eller ingen forståelse for, at han skulle bruge noget mere tid til at lære. Det har ført ham gennem jobs som vagt, dørmand og livredder i svømmehaller. Alle jobs blev opgivet igen efter langtidssygemeldinger. Stresspåvirkninger overtog fuldstændig styringen af hans liv. Nicklas havde været udenfor arbejdsmarkedet fire år, inden han kom i kontakt med Keolis.

Det lå ikke lige i kortene, at et job som buschauffør kunne være noget, der bare lignede en løsning for Nicklas. Advarslerne fra venner og bekendte lod heller ikke vente på sig. Et job som buschauffør måtte da være noget af det mest stressende, mente de.

Men så alligevel.

En kontakt med Keolis på en jobmesse bragte Niklas på sporet. Han havde brug for et struktureret job med faste rammer. Idéen om at blive buschauffør bed sig fast. Kørekortet var kommet i hus, da han en dag dukkede op hos Keolis i Naverland, sammen med sin sagsbehandler fra jobkonsulentvirksomheden Contra. Selv om der ikke var en aftale på forhånd, tog driftslederen sig tid til en snak. Efter en times tid var der en aftale på plads om to kurser og et otte uger langt praktikforløb for Nicklas.

Der skulle lidt ekstra sidemandsoplæring til og lidt ekstra støtte fra udkørslen, så praktikken blev forlænget til 12 uger. Derefter var Nicklas klar til jobbet som timelønnet buschauffør – så doseringen af arbejdstimer kunne aftales fleksibelt med driftskontoret. Som perfektionist var det vigtigt for ham at blive en rigtig professionel buschauffør.

En episode på ruten viste kort tid efter, at Nicklas virkelig optrådte professionelt. Han kørte på vej mod garagen, da en anden bus kørte op bag i hans bus, mens han holdt stille for rødt lys. Resolut fik han fik sat den voldsomt chokerede chauffør fra den anden bus ind på et passagersæde og begyndte at tage sig af de 6-7 lige så rystede passagerer. Da han havde konstateret, at ingen var kommet til skade, fik han stoppet trafikken og bragt chauffør og passagerer i sikkerhed - væk fra trafikken. Nicklas’ handlinger har den dag i dag aftvunget respekt hos kolleger og ledelsen i Keolis.

”Nicklas’ vej til buschaufførjobbet er en regulær solstrålehistorie,” siger Kasper V. K. Carstensen, HR- og kommunikationschef i Keolis Danmark. ”Vi er stolte over at have medvirket til at give et ungt menneske med mange vanskeligheder en chance for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Nicklas er gået fra at være rigtig syg og på offentlig forsørgelse til at være velfungerende og i job i den private sektor, og Keolis har fået en mødestabil og dygtig medarbejder. ”

Én af Keolis’ kerneværdier er at være en social ansvarlig virksomhed. I Nicklas’ tilfælde var der en driftsleder, som fulgte sin intuition - og helt ud til kanten af det ”man plejer at gøre”.

Kasper V. K. Carstensen slutter: ”I dette tilfælde var det et personligt møde, der gjorde udslaget. Resultatet var ikke kendt på forhånd. Det gik heldigvis godt. Historien om Nicklas viser til gengæld også, at der findes skjulte ressourcer, hvor ingen venter at finde dem.”

På vejen mod et almindeligt liv har Nicklas for nylig taget flere vigtige skridt. Han er for nylig blevet gift – og er blevet far.