Den 16. april 2021 blev Keolis tildelt en tiårig kontrakt til en værdi af 150 millioner euro af Västtrafik (Göteborgs offentlige transportmyndighed) til at drive og vedligeholde nye fuldelektriske busser. Kontrakten er planlagt til at træde i kraft i juni 2022.

Kontrakten inkluderer udskiftning af byens biodiesel- og biogasdrevne busser med elektriske busser. Dette er en del af Västtrafiks strategiske mål om at konvertere hele bybus-netværket til elektriske busser inden 2030.

Bernard Tabary, International CEO for Keolis Group sagde: “Vi er beærede over, at Västtrafik, som vi har været partnere med siden 2010, har betroet os med at drive og vedligeholde et 100% elbus-netværk i Göteborg. Vi ser frem til at støtte Västtrafik i udrulningen af elektriske busser og foretage de nødvendige ændringer i infrastrukturen, der vil forbedre det daglige liv for Göteborgs beboere. Keolis’ ekspertise inden for elektromobilitet vil uden tvivl være en nøglefaktor for succesen med dette projekt. ”

BESKARET Keolis Avsnitt 3.00 18 11 16.Still021 Goeteborg centrum

17 millioner passagerer transporteres hvert år på de bæredygtige og stille busser

Göteborg og hovedstadsområdet er hjemsted for 1,5 millioner indbyggere. Netværket består af to linjer og vil transportere 17 millioner passagerer hvert år. De elektriske busser forventes at køre 2,9 millioner kilometer årligt.

Elbusserne kan oplades natten over i de tre depoter på tværs af netværket, som alle vil blive tilpasset og udstyret med opladningsfaciliteter.

De elektriske busser vil forbedre passageroplevelsen, da busserne er støjsvage. Passagererne vil også kunne tilvælge en bæredygtig transportløsning, der ikke belaster miljøet.

Keolis styrker sin tilstedeværelse i Sverige

Keolis Sverige har været til stede i Sverige siden 2003 og driver 1.600 fossilfrie busser i fire svenske regioner, der dækker 100 kilometer hvert år. Keolis Sverige har over 4.500 ansatte.

På vegne af Västtrafik driver Keolis tre andre busnetværk, der alle kører på alternative bæredygtige energier, og ved årets udgang vil de drive et fjerde netværk, der forbinder Göteborg til Borås. Siden januar 2021 har Keolis også testet pendulkørsel i Göteborgs Lindholmen Industrial and Science Park.

I 2020 gik Keolis sammen med partnere i Stockholm for at fjernstyre og overvåge selvkørende elektriske køretøjer ved hjælp af 5G-teknologi.