Så oprandt dagen omsider… torsdag d. 21. december 2017 kl. 10.15 blev snoren til Aarhus Letbane klippet over, og de første passagerer kunne få lov til at indvie togene. Letbanefører Jakob Nielsen blev den heldige ”vinder” af den allerførste officielle tur – VIP turen.

Sammenlignet med arrangementet d. 23. september 2017, var der denne gang skruet helt ned for blusset ift. festivitassen, men det influerede absolut ikke på den forrygende stemning, der var blandt de fremmødte. Vejret var skønt, løberen rullet ud, taler blev holdt, folk stod med flag, og der var smil, klapsalver og opbakning, så det kunne både ses og mærkes. Togene var proppet med passagerer på samtlige afgange helt frem til kl. 22.00 torsdag aften, og trods det massive pres, blev der kørt stort set uden forsinkelser. Alt spillede bare max på dagen, hvor letbaneførere’ere og OCC’ere (Operation Control Center) leverede en helt igennem eminent præstation.

Ligesom alle medarbejdere har gået og ventet tålmodigt på netop denne dag, så er ledelsen også ekstremt lettet over, at målstregen nu langt om længe er passeret. Nu ses der frem til for alvor at køre letbanen og gøre nytte, ved dagligt at fragte borgere fra A til B, fremfor at køre testkørsel.