Den 1. december 2020 indsatte Keolis 102 nye elbusser til busnetværket i Bergen. Det giver byens beboere og besøgende en bæredygtig kollektiv bustransport under en kontrakt med den offentlige transportmyndighed Skyss.

Der er 138 busser i busnetværket, hvoraf 102 busser er elektriske, der kører på 100% vedvarende energi. Dette viser Keolis’ ekspertise inden for nulemission og eldrevet mobilitet. Keolis driver i øjeblikket 3.800 bæredygtige busser over hele verden. Lanceringen har forøget Keolis’ fodaftryk i Norge, hvor de har kørt Bergens letbanesystem i de sidste 10 år, men den har også styrket Keolis’ portefølje af multimodale mobilitetsløsninger rundt om i verden – inklusiv eksisterende netværk i Frankrig, Holland, Australien og USA.

Bernard Tabary, international CEO hos Keolis Group siger følgende: ”Vi er meget glade for vores partnerskab med Skyss og glæder os over, at Keolis er i stand til at gøre en bæredygtig infrastruktur og et bæredygtigt samfund til en realitet for befolkningen i Bergen. I samarbejde med den offentlige transportmyndighed vil vi fokusere på at genopbygge passagernes tillid i kølvandet på pandemien og byde folk tilbage til sikre, komfortable og grønne rejser med dette splinternye busnetværk. ” 

Fossilfri busnetværk i Norges anden største by

Skyss tildelte i juni 2019 en 10-årig kontrakt til en værdi af 400 millioner kroner til drift og vedligeholdelse af 138 grønne køretøjer. Køretøjerne forventes at køre i alt 5,7 millioner kilometer om året, hvilket reducerer CO2 udledningen med omkring 85% i løbet af kontraktens levetid, og gør livskvaliteten endnu bedre for Bergens næsten 300.000 indbyggere. Udskiftningen af en dieselbus med en elektrisk bus sparer cirka 50 ton CO2 om året.

Bergens Mannsverk-busdepot er opgraderet og udstyret med genopladningsinfrastruktur, der kan oplade op til 91 busser samtidigt. Opladningen om natten tager 5-6 timer, og gør det muligt for busserne at køre i 7-10 timer afhængigt af driftsforholdene.

Bergens multimodale operatør

Keolis har kørt Bergens letbanesystem i de sidste 10 år. Det nye busnetværk gør Keolis til en multimodal udbyder i byen, og tilbyder passagererne en mere integreret mobilitetsoplevelse. Keolis driver allerede multimodale transportnetværk for mange kommunale myndigheder, herunder i de franske byer – Lyon, Lille, Rennes og Bordeaux, i provinsen i Overijssel i Holland, i Newcastle i Australien, i Virginia-forstæderne i Washington, DC, og snart i Odense her i Danmark.