drift af letbaner

Keolis vandt budet om driften af letbanen i Aarhus, siden december 2017 har letbanen kørt. Keolis sikrer med sin erfaring fra letbanedrift over hele verden, at Aarhusianerne har en sikker og stabil drift af letbanen. 

verdens 
største
letbane-operatør

 

Driftsopgaven bliver placeret i selskabet Keolis Aarhus Letbane A/S, som er et datterselskab til Keolis Danmark, der har mere end 1500 medarbejdere og 480 busser i Danmark. Keolis Danmark indgår i Keolis koncernen, der er en af verdens førende leverandører af kollektiv transport med 60.000 medarbejdere verden over.

Keolis er et af de mest erfarne selskaber, når det gælder drift af letbaner. I dag driver vi således 16 letbane-systemer med 660 km spor, hovedparten af disse ligger i Europa. Det gælder bl.a. bybanen i Bergen, der har mange ligheder med den kommende letbane i Aarhus. Keolis Aarhus Letbane har fået tildelt ansvaret for opstart og driften af Aarhus Letbane minimum frem til 2023.

FaktaAarhus Letbane

Letbanen forbinder Odder- og Grenaabanen med en ny linje på 12 km gennem Aarhus. I alt 110 km letbane, der forener og forenkler rejselivet i hele Aarhusområdet. Letbanen får i alt 51 stoppesteder. Grenaabanens og Odderbanens nuværende stoppesteder bevares. Hertil kommer 18 stoppesteder på den nye strækning.

For yderligere information - se  letbanen.dk
 

Fotos: Letbanen / Midttrafik