Keolis har opereret i Nordamerika siden 2002, hvor de transporterer 116 millioner passagerer i fast rute, paratransit, sporvogn og pendeltog i 21 byer. Keolis har 6.000 ansatte i USA og Canada.

Den 5. og 15. juni blev jernbanekontrakterne i henholdsvis Boston og Washington, D.C. forlænget. Disse kontraktforlængelser viser transportmyndighedernes tillid til Keolis som partner, og åbner vejen for at levere endnu større fordele for jernbanebrugere i Nordamerika.

Fem års forlængelse af jernbanekontrakten i det centrale og nordlige Virginia samt Washington D.C.

Den 5. juni modtog Keolis en fem års forlængelse af jernbanekontrakten i det centrale og nordlige Virginia samt Washington D.C. Således at kontrakten vil vare indtil juli 2025 i modsætning til juli 2020, som kontrakten lød på før forlængelsen.

Keolis har drevet Virginia Rail Express (VRE) på vegne af det nordlige Virginia og Potomac- og Rappahannock-transportkommissionerne siden 2010. Den 5. juni 2020 tildelte VRE-bestyrelsen Keolis en femårig forlængelse af sin nuværende kontrakt om at betjene pendler jernbanen i det centrale og nordlige Virginia og Washington D.C.-området. Kontrakten, der udløber i juli 2020, er nu forlænget til juli 2025. Dette var Keolis’ anden forlængelse af kontrakten.

VRE tilbyder pendlerorienteret jernbanetrafik fra forstæderne i det centrale og nordlige Virginia til Alexandria, Crystal City og downtown Washington, D.C. Keolis’ 110 medarbejdere driver og vedligeholder de 20 lokomotiver og 100 biler, der er i drift på det 145 km lange to-linjenet.

Siden begyndelsen af ​​driften i 2010 har Keolis implementeret et tilpasset, individuel sikkerhedstræningsforløb for hver enkelte medarbejder, hvilket har resulteret i, at ingen tid er tabt på grund af medarbejderskader de sidste fire år. I marts 2020 kørte der dagligt 32 tog med cirka 20.000 passagerer pr. dag. Med kontraktforlængelse fortsætter Keolis med fokus at vedligeholdelse og sikkerhed.

Fire års forlængelse af jernbanekontrakten i Boston

Den 15. juni modtog Keolis en fire års forlængelse af jernbanekontrakten i Boston. Den forhenværende kontrakt ville udløbe i juni 2022, men en forlængelse på fire år, betyder at kontrakten nu vil vare indtil juni 2026.

Keolis Commuter services (KCS) har haft kontrakt med Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) som jernbane-driftspartner siden 1. juli 2014. Her begyndte KCS at levere alle mekaniske, transport- og ingeniørtjenester i Boston-regionen. Netværket består af 14 linjer, 139 stationer og 640 km spor, og transporterede 36 millioner passagerer i 2019.

Den 15. juni 2020 tildelte MBTA enstemmigt KCS en fireårig forlængelse af sin nuværende jernbanekontrakt, hvilket betyder at kontrakten, der skulle udløbe i juni 2022, nu vil vare indtil juni 2026. I den aktuelle kontraktperiode, der begynder i 2014 og i samarbejde med MBTA, har Keolis blandt andet tilføjet 10.000 flere tog om året sammenlignet med 2014, implementeret kundeforbedringer, i form af teknologi, der giver passagererne mulighed for at betale for billetter ombord med kredit- og betalingskort, og forstærkede sikkerhedsstyringsprotokoller, der omfatter en udvidet og opdateret sikkerhedsafdeling.

kontraktforlængelsen inkluderer en række ekstra fordele som for eksempel en fortsat forbedringsplan for præstation på tid, personale i togbesætningen og siddekapacitet, installation af automatiserede billetporte og flere ledere ombord på tog, og investeringer i MBTA-jernbanenetværket.