Pia Vetling blev Årets Sundhedsambassadør 2017

torsdag 09. februar 2017

Pia Vetling, buschauffør og sundhedsambassadør i Keolis Skibby, blev onsdag den 8. februar 2017 overrasket af Dansk Firmaidrætsforbund på Frederikssund Station midt i arbejdstiden.

Hun er den fortjente vinder af prisen som Årets Sundhedsambassadør 2017, som er årets kåring af en sundhedsildsjæl på en arbejdsplads i Danmark. Det er Dansk Firmaidrætsforbund, der uddeler prisen.  

Pia har grebet sundhedsarbejdet an på sin helt egen måde, og fået god opbakning fra kollegerne til at forfølge en sundere livsstil. Fra skridttæller-events, til daglige gåture for chaufførerne, sunde opskrifter i chaufførstuen til ingefærdrinks. Det var en meget overrasket chauffør, der blev forstyrret inden afgang af linje 316 mod Kulhuse.  

”Mit udtryk vidste det meget godt på stationen, jeg blev vildt overrasket. Jeg tænkte det var flot, at jeg har vundet over 11 af mine kolleger. Det gik først senere op for mig, at det var en landsdækkende konkurrence. Jeg er helt vildt beæret og meget taknemmelig for det,” fortæller Pia Vetling.  

”At Pia bliver årets sundhedsambassadør er rigtig stort, det er noget som gør virksomheden stolt. Hun har tilgået sundhedsarbejdet på en meget empatisk måde. Hun har sat sig flot ind i hvordan sundheden skal gribes an blandt kollegerne,” fortæller Bjarne K Larsen, projektchef for Keolis’ sundhedsindsats.   

Kåringen foretages af Dansk Firmaidrætsforbund, som en anerkendelse af en ildsjæl på sundhedsområdet.  

Stolt projektchef

Bjarne K. Larsen tilføjer:

”Vi har god grund til at være stolte. Pia Vetling som er chauffør i Keolis Skibby, blev onsdag eftermiddag kåret som Danmarks sundhedsambassadør 2017. Når vi er så pavestolte, er det fordi hun er valgt blandt mere end 100 sundhedscertificerede virksomheder med endnu flere sundhedsambassadører, som repræsenterer over 38.000 medarbejdere. ”  

Keolis Danmark blev sundhedscertificeret i oktober 2016 på baggrund af en generel sundhedspolitik i Keolis, udmøntet i bred vifte af sundhedsinitiativer på de enkelte busanlæg. På hvert busanlæg er der udpeget en frivillig sundhedsambassadør som sammen med den lokale ledelse er et bindeled mellem Keolis’ sundhedspolitik og medarbejderne. Dansk Firmaidrætsforbund har været konsulent på Keolis’ sundhedsprojekt.