På besøg hos Aarhus Letbane

mandag 23. maj 2016

Besøget var ventet med spænding da medarbejdere fra Keolis i Aarhus skulle se det, der bliver omdrejningspunkt for al aktivitet ved letbanen i Aarhus: Letbanecenteret.

Rammerne er store, faktisk mere en 20.000 m2 i alt, bl.a. med værksted, vaskehal, kontorer og kontrolcenter.

Energi og miljø i fokus

Før de første spadestik blev der indhentet erfaringer fra andre letbaner, så driften kan køre så gnidningsfrit som muligt – og tage hensyn til både miljø og energiforbrug.

Det er bl.a. derfor at der er lavet en forvokset carport, hvor letbanetogene kan holde overdækket om natten. Det betyder dels, at der skal bruges mindre energi på opvarmning af togsættene om vinteren, men også mindre energi på nedkøling om sommeren. Besparelserne ved at opføre den forvoksede carport er så store, at den del af byggeriet tilbagebetalt efter blot 10 år.

Letbanecenteret forventes klar i efteråret, hvor også Keolis flytter ind.

Flere med på holdet

Keolis fortsætter arbejdet frem mod driftsstarten i 2017, og kan pr. 1. juli 2016 byde velkommen til Thomas Friis Brændstrup, der indtager rollen som adm. direktør i Keolis Aarhus Letbane. Thomas kommer fra en stilling som direktør for Arriva Tog i Danmark, og skal være med til at sikre udviklingen af Keolis’ letbaneaktiviteter i Danmark i de kommende år.

Til august starter de næste medarbejdere, der skal uddannes til instruktører – og sikre uddannelsen af de første letbaneførere samt styringsmedarbejdere til letbanen.