Foto: Aarhus Letbane

Nærmere letbanen i Aarhus

søndag 20. marts 2016

Keolis tager nu næste skridt frem mod åbningen af Aarhus letbane i 2017, hvor Keolis har fået ansvaret for driften. Det sker med ansættelsen af de første lokale medarbejdere i Keolis Aarhus Letbane A/S samt åbningen af kontor i Aarhus.

Ansættelserne samt etablering af kontor i byen, er et vigtigt skridt i arbejdet frem mod åbningen af letbanen, og markerer næste skridt i forberedelsen. De første poster som hhv. driftschef, sikkerhedschef samt instruktør til driftscenteret er nøglepersoner i projektet, og besat med personer der har lang erfaring inden for kollektiv trafik:

  • Finn Thomsen er ansat som driftschef, kommer fra en stilling som driftschef hos Arriva. Finn er oprindelig uddannet hos DSB, og har i sin karriere arbejdet bredt med kollektiv trafik.
  • Bo Bjerre Sørensen er ansat som sikkerhedschef, og har baggrund hos DSB. Her har han bl.a. været med i testprogrammet på IC4, og har en række efteruddannelser inden for sikkerhed og ledelse.
  • Julian Barter er ansat som OCC Intruktør, og kommer fra kontrolcenteret ved S-banen i København, og har desuden været involveret i det nye signalsystem. Julian er oprindelig uddannet pilot.

Medarbejderne i Aarhus vil, sammen med den øvrige del af Keolis, fortsætte forberedelserne til driftsstarten i 2017. En af opgaverne rekruttering af medarbejdere til driftscenteret samt letbaneførere. Her har Keolis oplevet en overvældende interesse, og vil senere på året for alvor starte arbejdet med at ansætte de knap 100 medarbejdere der kræves for at drive Aarhus letbane.