Keolis bliver den største operatør af letbaner i Storbritanien

mandag 23. januar 2017

Keolis skal overtage letbanen i Manchester, og bliver den største operatør i Storbritanien.

Femogtyve år efter at Metrolink, letbanen i Manchester blev indviet, har Keolis i samarbejde med sin partner Amey, vundet budet for driften af letbanen. Med et årligt passagerantal på 37 millioner, er der tale om et kæmpe netværk.

Overtagelsen af Metrolink i Manchester understreger den position Keolis har oparbejdet på den globale scene, som verdens førende operatør af letbaner. Foruden at være den største letbaneoperatør i Storbritanien, kører Keolis også Yarra letbanen i Melbourne (Australien), som er verdens største.

Det er gode nyheder for Keolis, som går en fremtid i møde i Danmark hvor letbaner bliver en større og vigtigere del af virksomheden. Dels som kommende operatør på letbanen i Aarhus, der starter drift senere i år, men også for de andre letbaneprojekter der er undervejs på det danske marked, hvor viden og erfaringer fra netop disse vil blive brugt for at sikre drift i verdensklasse - også i Danmark.

KeolisAmey vandt budet på baggrund af dokumenteret høj passagertilfredshed, sikkerhed og punktlighed. Foruden disse elementer som kendetegner Keolis globalt, var der i Metrolink budet ligeledes stor fokus på få Manchesters økonomiske og sociale ambitioner med i tilbudet - dette var ligeledes en vigtig faktor i det succesfulde bud.

Keolis overtager driften i juli 2017