Fusion: City-Trafik og Nettbuss vil skabe Danmarks stærkeste busselskab

onsdag 23. april 2014

De to store busselskaber, City-Trafik og Nettbuss fusionerer, og skaber dermed en ny stærk spiller på det danske marked.

Det nye selskab bliver et joint venture mellem franske Keolis og norske Nettbuss, og vil samlet have mere end 1.500 medarbejdere og 450 busser på vejene i Danmark. Det nye selskab vil få det fælles navn Keolis, og opnå en markedsandel på 13 %, og bliver dermed det klart næststørste busselskab i Danmark.

Selskabets aktiviteter er koncentreret i hovedstadsområdet, øvrige Sjælland samt Midt‐ og Nordjylland og vil have en klar ambition om at vokse. Keolis i Danmark vil få Michael Brandt‐Nielsen som adm. direktør og Peter Lanng Nielsen som vice adm. direktør. Fusionen forventes gennemført 1. juli 2014, hvorefter arbejdet med at sammenlægge de to virksomheder formelt indledes.

”Med sammenlægningen skaber vi, hvad vi mener, er Danmarks stærkeste busselskab. Et selskabder fokuserer på høj kundetilfredshed – både blandt de der sidder i vores busser, og trafikselskaberne i Danmark”, lyder det fra Michael Brandt‐Nielsen, adm. direktør i City‐Trafik.

Denne holdning deler adm. direktør i Nettbuss, Peter Lanng Nielsen, der udtaler: ”Vi bringer stærke kompetencer sammen og skaber et nyt selskab, der vil blive en afgørende spiller inden for kollektiv trafik i Danmark, og vil stå meget stærkt i konkurrencen fremover”

 

City‐Trafik A/S blev dannet i 1990, og har været en del af Keolis siden 2007. Selskabet omsætter for 500 mio. kr., og har i dag mere end 800 medarbejdere i Danmark. Moderselskabet Keolis SA er et af verdens førende selskaber inden for kollektiv transport, har aktiviteter i 15 lande og 54.400 medarbejdere.

Nettbuss A/S har været på det danske marked siden 2006, og omsætter for 340 mio. kr. i Danmark, og har i dag mere end 600 medarbejdere i Danmark. Selskabet er ejet af Nettbuss AS, der er et af nordens største selskaber inden for kollektiv transport og beskæftiger 7.600 medarbejdere i Danmark, Sverige og Norge.

Der vil være tale om et joint venture mellem Keolis (75 %) og Nettbuss (25 %).