Danskundervisning forbedrer tilfredsheden hos chauffører

torsdag 07. april 2016

Keolis i Aalborg har i en årrække tilbudt danskkurser til chauffører der har svært ved at læse og skrive, resultatet viste sig påvirke meget mere end bare arbejdspladsen.

Driftsleder for Keolis Aalborg, Freddy Jepsen, har fokus på mere end kørsel af busser. På baggrund af at flere chauffører har sprogproblemer som ordblindhed, blev der tilbudt danskkurser til chauffører. Succesen har været stor, siden projektet startede, har mere end hver tredje har taget imod tilbuddet – og resultatet er klart: De skriftlige fejlmeldinger på busserne som chaufførerne udfylder, er blevet væsentligt bedre, og mekanikerne kan nu mere effektivt løse problemerne på bussen. Det sparer tid.  

Flere sidegevinster

De forbedrede danskkundskaber har ikke bare gavnet internt, chaufførerne er mere tilfredse i deres hverdag og det smitter af på passagererne. Men der findes flere sidegevinster ved den tilbudte undervisning. For nogle chauffører har det medvirket til, at de nu kan hjælpe deres børn med lektierne. At danskkurserne skulle medvirke til, at chaufførerne skulle få personlig glæde ud af kurserne, er kun en glædelig bivirkning.  

Kurserne og resultaterne viser med alt tydelighed, at der findes mange muligheder og kompetencer hos de mange mennesker der er en del af Keolis. Gennem tæt dialog og samarbejde i hverdagen udvikler vi medarbejdere til at nå deres potentiale, og alle får det fulde ud af deres kompetencer.