Danmarks første letbaneoperatør

torsdag 18. juni 2015

Letbanens kommende driftsselskab har indgået kontrakt med Keolis om den fremtidige drift af Aarhus Letbane.

Bestyrelsesformand Flemming Knudsen, Aarhus Letbane Drift I/S har nu underskrevet kontrakt med Keolis om driften af Aarhus Letbane.

Keolis, som er en franskbaseret international bus-, tog- og letbaneoperatør, er allerede etableret i Danmark ved datterselskabet Keolis Danmark. Til udførelse af driften af Aarhus Letbane vil der blive etableret et nyt datterselskab under navnet Keolis Aarhus Letbane.

Kontrakten indebærer, at Keolis skal stå for den samlede trafikdrift på Aarhus Letbane. I første omgang skal Keolis forberede, at driften kan påbegyndes i maj 2017. Det betyder, at selskabet i løbet af 2016 og 2017 skal ansætte og uddanne ca. 80 letbaneførere samt yderligere personale til styring af letbanen.

Bestyrelsesformand Flemming Knudsen udtaler: ”Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at gennemføre et udbud, hvor Keolis tilbyder et højt kvalitetsniveau til en rimelig pris. Det er også godt for den kommende udbygning af letbaner i Danmark. Vi er især tilfredse med, at Keolis i deres tilbud har stor fokus på passagererne og deres tilfredshed i deres tilgang til opgaven.”

Adm. Direktør Peter Lanng Nielsen, Keolis Danmark udtaler: ”I Keolis er vi meget stolte over den tillid, der bliver vist til os, når vi skal drive den første letbane i Danmark. Vi er også klar over, at der hviler et stort ansvar på os for at medvirke til, at den første moderne letbane i Danmark bliver en succes. I kraft af vores mange internationale erfaringer med letbanedrift, ser vi med glæde frem til at løfte dette ansvar.”

Keolis starter forberedelserne allerede nu, og vil senere starte arbejdet med at få rekrutteret og uddannet medarbejderne som skal drive danmarks første letbane. Du vil om kort tid kunne læse mere om forberedelserne, samt læse mere om hvordan du kan blive letbanefører på keolis.dk.